Hoge huur

Denkt u dat u te veel huur betaalt?

Doe de online Huurprijscheck van de Huurcommissie en reken het uit. Om te bepalen hoe hoog de huur van een woning mag zijn, maakt de overheid gebruik van een puntenstelsel. Is uw huur hoger dan de huur die wettelijk gevraagd mag worden voor uw woning? Dan betaalt u te veel. Sinds 1 oktober 2015 telt ook de WOZ-waarde mee voor de hoogte van uw huur. Vraag bij de gemeente of uw verhuurder de WOZ-waarde op voordat u de Huurprijscheck doet.

Betaalt u te veel? Probeer het eerst op te lossen met de verhuurder. Bel anders de Huurcommissie of kijk op de website. Vraag ook huurtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Ontvangt u geen huurtoeslag?

Misschien kunt u verhuizen naar een huis met een lagere huur. Kan dit niet? Als u te veel huur betaalt en een laag inkomen hebt, komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag. Bel de Belastingtelefoon of kijk op de website van de Belastingdienst.

Is uw huurcontract korter dan 6 maanden geleden ingegaan?

Vraag de Huurcommissie om te toetsen of de huurprijs redelijk is. Vul het formulier in op hun website. Vraag ook huurtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Is uw inkomen minder, bijvoorbeeld omdat u werkloos bent geworden?

Neem contact op met de gemeente. Samen met de gemeente kijkt u naar uw persoonlijke situatie. Misschien komt u in aanmerking voor bijzondere bijstand.

De Sociale Dienst voor Pekela en Veendam is in Veendam. Woont u in de gemeente Pekela? Dan kunt u ook naar het spreekuur op het gemeentehuis in Oude Pekela. Dit is elke werkdag van 9.00 tot 10.00 uur.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeentehuis Pekela

Raadhuislaan
8
9665 JD
Oude Pekela
Toon op kaart (1)
x

Sociale Dienst Pekela en Veendam

Jan Salwaweg
1
9641 LL
Veendam

Wilt u woonkostentoeslag aanvragen?

Als u de huur of hypotheek niet meer kunt betalen doordat uw inkomen (plotseling) is gedaald, komt u misschien in aanmerking voor woonkostentoeslag. U kunt deze tijdelijke regeling aanvragen bij bijvoorbeeld ziekte, scheiding of werkloosheid. Woonkostentoeslag is een vorm van bijzondere bijstand, maar u hoeft geen bijstandsuitkering te hebben om woonkostentoeslag aan te vragen.

Voor meer informatie neemt u contact op met de Sociale Dienst.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Sociale Dienst Pekela en Veendam

Jan Salwaweg
1
9641 LL
Veendam