Psychische klachten

Voorbeelden van psychische klachten zijn somberheid, onzekerheid of rouwverwerking. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische klachten. Het is dus niet ongewoon als u (of iemand in uw omgeving) hier last van heeft. Goede hulp of inzicht in de problemen kan vaak helpen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u psychische klachten?

Voelt u zich regelmatig depressief, oververmoeid of angstig? Praat erover met uw partner, familie of vrienden. Of ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

Neem contact op met Korrelatie voor anonieme en professionele hulp. U kunt Korrelatie ook via Whatsapp vragen stellen over psychische klachten. Online informatie en behandelingen vindt u op Kleur je leven, Psyfit, Mentaal Vitaal, Interapy en Omgaan met depressie.

Is er iemand in uw omgeving met psychische klachten? Labyrint In Perspectief is er voor familieleden van mensen met psychische problemen. U kunt hier terecht voor hulp, online lotgenotencontact en gespreksgroepen. Neem contact met hen op of kijk op de website.

Wilt u gelijk met iemand praten? U kunt 24 uur per dag bellen met Sensoor.

Gemeentegids Pekela

Gemeentegids Veendam

Sensoor

Dag en nacht een luisterend oor

Psyfit

Verbeter je mentale fitheid

Omgaan met depressie

Mentaal Vitaal

Werken aan je mentale fitheid

Labyrinth In Perspectief

Voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact van familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen

Telefonische hulplijn: 0900 254 66 74

Kaap Hoorndreef
28A
3563 AT3501 AC
Utrecht

Korrelatie

Als u met Korrelatie wilt appen, voeg dan het nummer 06 13 86 38 03 toe aan de contacten van uw telefoon en start een gesprek. Bereikbaar: ma t/m vrij 09:00 - 18:00 uur.

Kleur je leven

Waarover wilt u iets weten?