Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Zoek naar vrijwilligerswerk op de website van Vrijwilligers Groningen. Wilt u klusjes doen, boodschappen doen of anderen gezelschap houden? Kijk op WeHelpen of mensen bij u in de buurt hulp nodig hebben. Of meld u aan bij de Vrijwillige Hulpdienst Veendam of bij de Vrijwillige Thuishulp en Mantelzorgondersteuning.

Of ga naar het steunpunt vrijwilligerswerk in uw gemeente. In de gemeente Pekela is dit bij De Badde. In Veendam bij Compaen. Hier kunnen ze u helpen met het vinden van vrijwilligerswerk. Ook kerken zijn vaak op zoek naar vrijwilligers.

Heeft u al een organisatie in gedachten waarvoor u vrijwilligerswerk wilt doen? Vraag of ze nog vrijwilligers nodig hebben.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Compaen

Jan Salwaplein
3
9641 LN
Veendam
Toon op kaart (1)
x

De Badde

Sportlaan
4
9665 HT
Oude Pekela
Toon op kaart (1)
x

Vrijwillige Hulpdienst Veendam (VHD)

Jan Salwaplein
3
9641 LN
Veendam
Toon op kaart (1)
x

Vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning, De Badde

Sportlaan
4
9665 HT
Oude Pekela

Vrijwilligers Groningen (vacaturebank)

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Wie zorgt er voor de verzekering bij vrijwilligerswerk?

De gemeente heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de gemeente. Dit is een ongevallenverzekering en een persoonlijke eigendommenverzekering. Ga voor meer informatie hierover naar het steunpunt vrijwilligerswerk in uw gemeente.

Werkt u als vrijwilliger? Vraag of er een aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers is afgesloten. Zo is schade tijdens uw werk verzekerd. Zorg zelf voor een zorgverzekering en een WA-verzekering.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam

Jan Salwaplein
3
9641 LL
Veendam
Vraagt de gemeente u om een tegenprestatie voor het ontvangen van een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, mag de gemeente u vragen om een tegenprestatie. Dit betekent dat de gemeente u vraagt om onbetaald een activiteit te doen die nuttig is voor de samenleving. De gemeente houdt rekening met wat u kunt en met wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. U mag geen activiteit doen waar u normaal gesproken voor betaald wordt. Als u niet meewerkt, mag de gemeente uw bijstandsuitkering verlagen.

Doet u vrijwilligerswerk en heeft u geen tijd? Vrijwilligerswerk mag een baan of tegenprestatie niet in de weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Gemeente Pekela

Raadhuislaan
8
20000
9665 ZM
Oude Pekela

Gemeente Veendam

Raadhuisplein
5
20004
9640 PA
Veendam